Jet Verberne Uitvaarten

Ritueel Begeleider

Nieuws

KOSTEN RONDOM EEN UITVAART

Geplaatst op 19 oktober, 2017 om 7:55

Het blijft altijd een afweging: adverteer je wel of adverteer je niet? In ieder geval wordt ik zéér regelmatig benaderd met de vraag óm te adverteren. Maar ik denk dan wel iedere keer: eigenlijk worden de advertenties betaald door de families waarvoor ik een uitvaart verzorg. Want zo steekt het nu eenmaal in elkaar: een groot gebouw, dure (rouw)auto's, een zware top, (te) veel personeel, én advertenties woren betaald uit de opbrengsten van een bedrijf. Heb je minder van zulke kosten, dan betkeent dit dat je - naast je winst - minder kosten hoeft door te berekenen.

Daarom werk ik volgns een ander systeem. Ik heb een klein kantoor, een kleine auto en verder... niets. Maar wel veel vaste relaties waarmee ik werk: altijd dezelfde verzorgers, altijd hetzelfde adres waar de rouwauto met chauffeur wordt ingehuurd, altijd dezelfde mensen die mij assisteren of begeleiden. Maar... als er geen uitvaart is, maak ik ook geen kosten. Ik hoef geen klusjes te bedenken om personeel aan het werk te houden of geen mensen naar huis te sturen. 

Op de rekening van de nabestaanden is mijn fee te vinden, ik verhuur mijzelf - mijn kennis, spreek- en organisatietalen. Daarnaast ziet u de inkoop. Alleen wat écht nodig is wordt ingekocht en deze diensten of goederen vindt u één op één terug op de factuur. Daarnaast krijgt u als bijlage ook nog eens de inkoopfactuur zodat u kunt controleren wát er is ingekocht en voor welk bedrag.

Hieronder vindt u een voorbeeld met een kleine greep uit de kistencollectie. U ziet de adviesprijs die u bij bijna iedere andere uitvaartondernemer betaalt, en de prijs die door mij in rekening zou worden gebracht. Inkoop = verkoop. een ander voorbeeld is de korting die ik als uitvaartondernemer krijg bij plaatsing van een rouwadvertentie. Deze korting is voor u. Kortom: door op een andere manier te werken geeft u niet méér uit aan de uitvaart, dan nodig. En dat terwijl u omringd wordt met zorg en aandacht.


Categorie├źn: Geen