Jet Verberne Uitvaarten

Ritueel Begeleider

Nieuws

IN TIJDEN VAN CORONA (2)

Geplaatst op 14 mei, 2020 om 2:45

MONDKAPJE

 

Ik draag regelmatig een mondkapje. Dat doe ik OM ANDEREN te beschermen. Stel ik heb Corona, dan kuch, niest en hoest ik in mijn eigen mondkapje en vliegen MIJN spetters niet bij ANDEREN in het gezicht. Ik draag een mondkapje tijdens situaties die ik als risicovol zie, dus op het moment dat er grotere kans bestaat dat een ANDER te dicht bij mij komt. Ik probeer me zelf namelijk, ook op momenten waarop ik een mondkapje draag, zo goed mogelijk aan de anderhalve-meter-afstand-regel te houden. Dat staat boven alles.

Ik adem in mijn eigen mondkapje dus vind ik dat ik het vaker op een dag gebruiken. Omdat ik er vanuit ga dat niemand achter mijn oren niest, kan ik de elastiekjes van het mondkapje rustig meerdere malen per dag vastpakken om het kapje op en af te zetten. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik altijd dezelfde kant naar binnen draag en de buitenkant niet aanraak. Als je mondkapjes met kleur draagt zie je heel goed wat binnen of buitenkant is.

Ik draag het mondkapje omdat ik de discussie of mondkapjes wel of niet helpen tegen Corona zo onzinnig vind. Iedereen die even nuchter nadenkt begrijpt toch wel dat het mondkapje altijd méér tegenhoudt dan niets. En dat je dus door het dragen van het mondkapje niet 100% veilig bent maar wel iets veiliger EN VOORAL DAT JE ANDEREN BESCHERMT. ALS IEDEREEN DIT ZOU DOEN DAN BESCHERMEN WE ELKAAR.

Door het dragen van een mondkapje tijdens omstandigheden die meer risico met zich meebrengen en samen met het goed opvolgen van de anderhalve-meter-regel maken we de wereld veiliger voor iedereen, en dus ook voor jezelf.

 

Categorie├źn: Geen