top of page

 

Reacties van nabestaanden

Berichten worden alleen geplaatst na goedkeuring van degene die op welke wijze dan ook een bericht heeft ingezonden, gemaild of per app heeft verstuurd.

U bent altijd welkom een bericht of verhaal te sturen. Graag zelfs. Zodat ook anderen kunnen lezen hoe 'mooi' een afscheid kan zijn.

Een passend afscheid is vaak het begin van een goede rouwverwerking.

Als gevolg van een omzetting door de provider van het programma waarmee ik de site maak, zijn er diverse fouten in de site geslopen.

k probeer deze  op termijn allemaal aan te passen. Sommige items staan op de verkeerde pagina of zijn te breed als je ze op een mobieltje wilt bekijken.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

_8JA3011rvk.jpg

Lieve Jet (en Mirjam),

Na het overlijden van mijn lieve Jac en onze trotse opapa heb je ons bijzonder goed geholpen om voor hem een mooi, 
warm en liefdevol afscheid te maken.
Jullie luisterend oor en oprechte aandacht hebben wij heel erg gewaardeerd. Je dacht mee met de ideeën, die we zelf hadden. Je liet ruimte voor ons en hielp ons om de goede woorden te vinden. Je gaf ons vertrouwen om onze toespraakjes zelf te kunnen uitspreken. En zo is het een afscheid geworden, zoals we gehoopt hadden dat het zóu worden.

Dat wij op deze manier afscheid hebben kunnen nemen van Jac is een enorme steun in het verwerken van ons verdriet.
DANK JE WEL

Truus,
Irene, Ron, Anne en Emma
Joyce, Joram, Tobias en Lieke

___________________________________________

 

Reactie van familie Janssen

Na een intense week na het overlijden van mijn man, onze (schoon)vader en opa zijn we ontzettend dankbaar voor de persoonlijke begeleiding die we kregen bij Jet Verberne.

Door omstandigheden waren er extra moeilijke momenten voor ons. Maar door de rustige, persoonlijke aanpak van jou Jet werden die momenten meteen opgevangen en verzacht. Er waren soms zelfs geen woorden nodig en je snapte direct wat we bedoelden.

Het leek wel of familie ons hielp om de uitvaart te regelen, zo vertrouwd voelde het!

Ongelooflijk bedankt dat je ons de ruimte gaf Jet, zodat we ieder op onze eigen manier om konden gaan met de situatie, met het verdriet.

Je hebt een uitzonderlijk goed luisterend oor, vangt alle signalen op en hebt oog voor ieder detail!

Je hebt er echt voor gezorgd dat het een afscheid werd vol respect en persoonlijke verhalen!

En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe je Lissa vanaf de eerste ontmoeting tot aan het afscheid hebt begeleid is fantastisch mooi!

Ook Mirjam die precies op het juiste moment Lissa even extra aandacht gaf en voor afleiding zorgde...

Als laatste dankbaar voor het moment waarop dat speciale, persoonlijke (waar we zelf niet meer aan hadden gedacht,) toch nog door Mirjam aan ons werd overhandigd....

 

Dit alles vergeten we nooit!

Thea,

Bianca Ronald, Lissa, Nicole

                                                                                                                                                                                                                Juni 2023

______________________________________________________________________________________________________________________

Lieve Jet én Mirjam,

Bedankt voor de mooie uitvaart van Jan. De begeleiding was súper!

Jullie stralen rust uit en gaven ons het vertrouwen dat het goed zou komen en dat de week rustig zou verlopen.

Je creativiteit is geweldig Jet, om in zo’n korte tijd een persoonlijke kaart te maken wat precies paste bij ons (gezin). 

Alles werd met veel geduld uitgelegd, en daarnaast er ook voor te zorgen dat de deadline werd gehaald, dat is vakwerk!

Wij hadden ons geen fijnere begrafenisondernemer kunnen wensen.

Lieve groet,

Fien, Stephan, Tess en Anne

_________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________


Beste Jet & Mirjam,

Graag willen wij, Toos, Roy & Henri jullie bedanken voor alle hulp, ideeën, inzet en betrokkenheid.

De liefde volle woorden en het meedenken om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, we hadden het oprecht niet beter kunnen treffen en zijn jullie heel dankbaar voor alles!

Vanaf de dag van het overlijden tot aan de crematie stapte we in een “rollercoaster”, niet wetende waar we allemaal aan moesten denken.

Dankzij jullie goede ideeën was het mogelijk om Pierre, pap thuis te laten tot aan de crematie.

Vooral de rust en vriendelijkheid tijdens deze dagen zal ons altijd bijblijven. NIKS is jullie teveel.

Je bent een uitvaartbegeleidster met oprechte interesse in onze wensen en ideeën en bovenal een fijn mens. We zullen je zeker aanbevelen.

Dankzij jullie kunnen we terugkijken op een mooi en waardig afscheid van Pierre, mijn man, vader en schoonvader.

Liefs van ons,

Toos, Roy en Henri

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lieve Jet,

Via deze weg wil ik je nogmaals heel hartelijk danken voor het verzorgen van de uitvaart van ons mam.

`Jij was er om op een ongelukkig tijdstip te kunnen bellen voor advies`

`Jij was er om ons te steunen bij ons grote verlies`

`Jij was er om tussen alle emoties door ons te laten focussen op wat komen ging`

`Jij was er, liet je warme hart zien, wat wij als nabestaanden oh zo nodig hadden`

`Jij was er om onze wensen te kunnen realiseren`,

`jij hebt er voor ons de meest passende uitvaart van weten te maken`

                                            

                                  Lieve groet, Giovanna en familie

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Hallo Jet,

Alweer een maand geleden dat onze moeder overleed en we jou belden om ons bij te staan.

Het was fijn Jet dat jij er voor ons was het gaf ook rust.

Succes met je mooie werk en veel groetjes.

Nicolette

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

AFSCHEID VAN BEP VLASBLOM

Lieve Jet,

Op 31 december overleed mijn moeder in het ziekenhuis. Daar werd gevraagd welke uitvaartonderneming we hadden. Geen idee.....wie moet je kiezen. Via via was jou naam voorbij gekomen, daarom koos ik voor jou.


Vanaf het allereerste moment dat ik je aan de telefoon kreeg wist ik, dit voelt goed. Wat een warme en vriendelijke vrouw. Wat er allemaal op je afkomt, dingen die geregeld moeten worden naast het enorme verdriet wat je voelt. We hadden geen betere keuze kunnen maken.

Je dacht met ons mee, kwam met ideeën waar we zelf geen idee van hadden dat het tot de mogelijkheden behoorde. Van de rouwkaart, de verzorging van mama en het opbaren thuis tot de dienst op Schoorsveld. Alles was tot in detail goed geregeld door jou. Jij had de complete regie.

Liet niks aan het toeval over. Daardoor heeft mama een mooi persoonlijk afscheid gekregen, op een prachtige plek mag ze nu uitrusten.

Nog steeds doet het zeer dat mama niet meer bij ons is, maar als ik terugdenk aan die periode geeft me dat een goed gevoel. Ze heeft het afscheid gekregen dat ze verdiende...

Jet nogmaals bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt. Je bent een geweldig mens.

Veel liefs,

                           Annelies                                                                                                           maart  2021

________________________________________________________________________________________________________________________________________​_____

AFSCHEID VAN LIZA HOMPES-CARIS

Dankjewel Jet, voor de mooie begeleiding bij de uitvaart van onze moeder/oma/omaatje.

Namens iedereen kan ik zeggen dat het een mooi afscheid was. In deze moeilijke coronatijd heb jij samen met ons gezocht naar mogelijkheden en die gevonden. Je hebt ons fantastisch begeleid, je had snel door waar de pijnpuntjes lagen en zocht meteen naar oplossingen.

We waren met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen samengekomen bij Schuttershoeve waar we een mooie dienst hebben kunnen houden.

Jouw aandeel in de uitvaart - het spreken en het begeleiden naar de auto die mama/oma/superoma wegbracht naar het crematorium was van de juiste toon en inhoud.

Het was voor ons een troost om het op deze wijze te volbrengen.

                                                                                            Toos, namens familie van Liza.

8 maart 2021


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________


DOOR WERKZAAMHEDEN AAN MIJN SITE ZIJN ENKELE REACTIES VAN NABESTAANDEN VERDWENEN.

VOOR WIE DIT BETREFT: ZOUDEN JULLIE DE EERDER GESTUURDE REACTIE NOG EEN KEER WILLEN STUREN? DAT ZOU IK ZEER OP PRIJS STELLEN.   JET

AFSCHEID VAN GONNY

Het is al weer een hele tijd geleden, om precies te zijn donderdag 9 mei 2019, dat we afscheid namen van mijn vrouw Gonny Clement-De Goeij. Zij overleed een week eerder totaal onverwacht. Zomaar ineens kan je wereld helemaal op zijn kop staan. Het echte besef is er nog niet eens, maar je moet direct aan de slag. Wie ga je bellen? Op wie kun je vertrouwen dat hij/zij je het allerbeste helpt met de organisatie van het afscheid.


Mijn keuze viel op Jet Verberne Uitvaarten, ik had al veel goeds over haar gehoord. Toen ze in ons huis binnenkwam voelde het goed en al snel heel vertrouwd. Bij de keuze van een afbeelding voor op de rouwbrief kwam Jet met een prachtig idee. Er was haar een mooi schilderij in ons interieur opgevallen. Het was een schilderij met daarop de dubbele deuren van een Portugees huis in ons geliefde vakantieland Portugal. Op de deuren cirkels van klein naar groot. Je zou er de cirkel van het leven in kunnen zien, of andere symboliek.


De dagen tussen het overlijden en de dag waarop het afscheid werd gehouden, werden we door Jet uitermate goed begeleid. Rustig legde ze alles uit, gaf steeds alle mogelijkheden aan en legde iedere optie goed uit: wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen. De keuzen liet ze over aan mij, waarbij ik steeds goed gesteund werd door mijn naasten.


Gonny had ooit te kennen gegeven een afscheid te willen in besloten kring, niet in een kerkgebouw en niet in een zaal van een crematorium. Het moest een ruimte zijn met een intieme sfeer. Dat leek moeilijk maar we waren er vrij snel uit. Gekozen werd voor de kleine zaal van Café-zaal Dennenoord aan de oever van de IJzeren Man met uitzicht over het water. Bovendien was het aangrenzende café in de loop der jaren ons stamcafé geworden, ook omdat we er samen vanaf 1983 dichtbij woonden.


Gonny werd geplaatst op een mooie passende plek, omringd door kaarsen en bloemen. Alle genodigden zaten daar in een halve cirkel omheen. De mooie door familie, vrienden en Jet gesproken woorden stonden in het teken van het Leven, Gonny’s leven. De gekozen muziek was ook Gonny’s muziek.

En laat nu op exact het juiste moment de zon door het wolkendek breken en in volle omvang de kleine zaal en Gonny’s plek daarin verlichten. Alsof zijzelf ergens vandaan daarvoor nog zorgde. Het was een geweldig sfeervolle herdenking waarbij na alle mooie woorden en muziek de aanwezigen uitgenodigd werden om zich naar het buitenterras aan het water te begeven. Daar kreeg iedereen een glas met een drankje dat de toepasselijke naam DEUS droeg en werd er met z’n allen in de buitenlucht getoost op het leven van Gonny geheel in haar geest. Aansluitend hebben we dan ook in de zaal, met Gonny erbij, haar leven gevierd met koffie, vlaai, drankjes en hapjes.


Eenieder die daar behoefte aan had kon tegelijkertijd nog even bij Gonny zijn, haar een laatste woord toefluisteren als daar behoefte aan was. Aan het einde van de middag vormden alle gasten een erehaag en zo hebben we Gonny begeleid naar de rouwauto en in zeer besloten kring naar het crematorium gebracht.


Met heel veel pijn in mijn hart heb ik afscheid van haar genomen. Het geeft me echter een goed gevoel dat ik kan terugkijken op zo’n passend en mooi besloten afscheid zoals zij het wilde.

Peter Clement

Januari 2020

Lieve Jet,

 

Het afscheid van Jan is nu bijna 3 maanden geleden. Ik vind het moeilijk om te beschrijven hoe deze tijd voor ons is geweest.

Verdriet en gemis voelen we iedere dag, emoties bij alles wat eerst zo gewoon leek.

Daarom wil ik jou en Mirjam nog eens hartelijk bedanken, het afscheid van Jan was heel persoonlijk en gaf iedereen een goed gevoel.

Verhalen die jullie horen, intens verdrietig en natuurlijk ook vol liefde en geluk.

Verhalen die jullie ook persoonlijk raken.

Dapper en een gevoelsmens moet je zijn om elke keer weer mensen bij de hand te pakken die een groot verdriet te verwerken hebben.

Een bijzonder moment te maken van het afscheid is zo kostbaar we denken er nog vaak aan.

 

Groetjes Mia Jeroen en Iris

________________________________________________________________

Jet heeft aan een half woord genoeg om te begrijpen wat je wil. Ze leeft zich helemaal in in de familie die ze voor zich heeft en staat er garant voor dat deze familie een mooi en passend afscheid krijgt.

Ze is een enorm organisatie-talent met veel mensenkennis. Ze juicht het toe als mensen met eigen ideeën komen, ook al zijn deze afwijkend van de standaard. Jet, wat zijn we blij dat we voor jou hebben gekozen!

Bedankt voor je enorme inzet. Samen hebben we er een mooi afscheid van gemaakt.

          Namens de hele familie,

          Karin Strijbosch-Leijssen

Lieve Jet,

Het is alweer een aantal weken geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van onze moeder. We hebben het heel fijn gevonden dat we jou hebben gevraagd om ons hierbij te helpen om het afscheid in goede banen te leiden. Ik persoonlijk kende je al als oud collega en wist dat je je hart op een goede plek had en alles er voor deed om ook in je eigen uitvaartverzorging iedereen een mooi afscheid wilde bezorgen.

Je hebt mijn hele familie en ook iedereen die op de uitvaart aanwezig was hiervan overtuigd. Jouw inzet hebben we zeer gewaardeerd. Onze ideeën die we hadden met betrekking tot de rouwbrief en het prentje werden omgezet in een heel persoonlijke rouwbrief en ook het prentje werd prachtig. Onze wensen hoe we de dienst in de kerk en ook het crematorium wilden gaan invullen werd door jou samengevoegd tot een waardig afscheid.

De kleine dingen waar wij niet aan dachten soms, werden door jou aangedragen en dat resulteerde tot een mooi geheel. Zo vonden wij het allen heel erg fijn dat je op weg naar de kerk, de rouwauto even stil liet staan aan het begin van haar zo geliefde Laantje, waar ze het grootste deel van haar leven heeft doorgebracht.

Ook zal ik de laatste momenten met moeder, die ik samen met jou heb mogen delen niet vergeten en blijven voor mij zeer dierbaar. Bedankt dat je er was in een heel moeilijke tijd voor ons allemaal, en dat we altijd met onze vragen bij je aan mochten, en mogen kloppen.

Jet nogmaals hartelijk bedankt voor alles.

Veel Liefs,

Ingrid. Namens fam. Van Dooren

Josje en Lieke,

dankjewel voor jullie

mooie woorden op Facebook.

Een passend afscheid

“Pap, een echte carnavalsvierder, overleed 2 weken voor ‘vastelaovendj’.

Wij vonden dat pap een uitvaart met een vastelaovendj-tintje verdiende en samen met Jet hebben we dit waar kunnen maken.

Haar eerste vraag: “willen jullie alles snel achter de rug hebben of willen jullie de tijd nemen om op jullie gemak alles voor te bereiden?” werd door ons beantwoord met: “We willen de tijd nemen om er een goed afscheid van te maken”. Dit haalde meteen de druk weg van het regelen. Jet gaf per dag aan wat er gedaan moest worden.

Wij hadden daardoor de tijd om te regelen, maar ook om stil te staan bij het feit dat pap was overleden.

We hadden zelf een aantal ideeën en samen met Jet bekeken we hoe we dit tot stand konden brengen. Jet voelde goed aan wanneer ze nodig was en zorgde voor het uitzetten van de grote lijnen, aan alles werd gedacht. Wij bleven het gevoel houden de regie zelf in handen te hebben.

Pap is de hele week thuis kunnen blijven, voor ons heel fijn.

De dag van het afscheid verliep zoals wij ons dat hadden voorgesteld ... en nóg mooier: Het bloemstuk in het rood-geel-groen met de steek van pap er bovenop, de muziek in de kerk, de erehaag door de carnavalsvereniging, het klopte allemaal!!

We hadden het niet anders gewild !!”


Groetjes, Daniëlle (namens familie Coumans)

Bloemstuk gemaakt door Mirjam Engelen, Jet Verberne Uitvaarten

Foto's gemaakt door Wanda van Houts , 2choizz       

Sterre (geschreven door haar mama)

Lieve Jet,

Toen je me vroeg om een stukje te schrijven over hoe ik het afscheid van Sterre ervaren heb wist ik meteen dat ik dat wilde doen. Allereerst om jou te bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan, maar ook om anderen in zo’n moeilijke situatie te helpen door mijn verhaal te delen. Het duurde echter even voordat ik er zelf aan toe was om dit op te schrijven en de juiste woorden er voor kon vinden.


Voorafgaand aan het afscheid van Sterre zijn we een hele moeilijke periode doorgegaan. Sterre was zo ontzettend welkom en gewenst. Maar helaas moesten we om medische redenen veel te vroeg afscheid van haar nemen. De beslissing om de zwangerschap af te breken was de zwaarste in ons leven. Gelukkig kregen we hier vanuit het ziekenhuis goede begeleiding bij. Na de geboorte zou die echter ophouden. Er werd ons aangeraden om zoveel mogelijk mooie en tastbare

herinneringen te maken, eventueel ondersteund door een uitvaartbegeleider, omdat dit bij de rouwverwerking zou kunnen helpen. Bovendien merkten we dat Sterre’s zusje (3) veel van alle emoties en spanningen oppikte.

Er werd ons daarom sterk aangeraden om haar ook goed te begeleiden en op haar eigen niveau te betrekken in het afscheidsproces. Na deze adviezen ben ik gaan ‘googlen’ – omdat ik niet wist waar te beginnen – en kwam op jouw website terecht. Jij was de enige in de wijde omgeving die informatie over het afscheid van baby’s verstrekte. Je benadering sprak ons bovendien aan. Zo kwam er dus ook een kennismakingsgesprek waarin je alle mogelijkheden helder uiteen zette. We konden daar nog een paar dagen onze gedachten over laten gaan en spraken met je af dat we je vanuit het ziekenhuis zouden bellen zodra Sterre geboren was.


Een opbaring thuis leek mij in eerste instantie moeilijk en confronterend, maar naarmate ik er meer over na ging denken begon ik het ook wel een mooi idee te vinden. En vooral een goed idee voor haar oudere zusje, omdat zij Sterre anders nooit zou kunnen zien. We spraken af dat we een geschikt bakje voor de wateropbaring zouden kopen en in het ziekenhuis zouden kijken of we haar inderdaad mee naar huis wilden nemen én of we dat dan zelf zouden doen of dat jij haar later op zou halen.


Toen Sterre eenmaal geboren was hoefde ik over die vragen niet lang na te denken: ik wilde haar graag zo lang mogelijk bij me hebben! We hebben haar zelf mee naar huis genomen en ze is een aantal dagen in de woonkamer opgebaard geweest. Daarvoor heb jij op de achtergrond en in korte tijd alle praktische zaken uitgezocht en geregeld. Achteraf ben ik er enorm blij om dat we de opbaring zo gedaan hebben. Het heeft niet alleen haar zusje de kans gegeven om haar te zien, maar ook de opa’s en oma’s en tante en oom hebben haar kunnen bewonderen. En ik heb zelf zó fijn afscheid kunnen nemen. Dat was in het ziekenhuis door alle adrenaline en hormonen van de bevalling voor mijn gevoel nooit gelukt. En nu had ik een paar dagen de tijd om naar haar te kijken wanneer ik dat wilde. Ze was zo klein maar ook zo mooi en compleet. Bovendien was ze in die paar dagen echt onderdeel van ons gezin. Ze was er bij in de dagelijkse routine, als we ‘s morgens beneden kwamen om de dag te beginnen, als we ‘s avonds gingen slapen, als we zaten te eten aan tafel… ze hoorde er echt bij en dat voelde zo goed!


Toen we uit het ziekenhuis thuis kwamen was jij er samen met Mirjam om ons allemaal op te vangen. Dat was heel fijn. Zo kwamen we niet verslagen in een leeg huis aan maar was er iemand die ons hielp om Sterre een mooi plaatsje te geven en een plan voor de komende dagen te maken. Je kwam daarna elke dag langs om te kijken hoe het ging. Niet alleen met Sterre, maar met ons allemaal. Ik vond het heel fijn om elke dag even mijn verhaal te kunnen doen, want ik zat in een achtbaan van emoties.

In deze eerste dagen dat we thuis waren heb je Sterre’s zusje ook heel goed opgevangen, samen met Mirjam. Jullie knutselden van alles in het thema van de sterren en knoopten zo op een speelse manier ook een gesprekje met haar aan om uit te leggen wat er gebeurde. Doordat zij zo goed werd opgevangen hadden wij zelf ook de tijd en de rust om met het afscheid en de eerste rouwverwerking bezig te zijn. Dat was erg prettig en een grote zorg minder voor ons.


Het afscheidsritueel was heel mooi, liefdevol en respectvol; met veel treffende woorden en toepasselijke gedichtjes. Het heeft mij enorm veel steun gegeven. Iedereen mocht er zijn eigen bijdrage aan leveren en dat maakte het heel persoonlijk en hecht. Je had ons gevraagd om iets voor te lezen, te zeggen, op te schrijven, of om iets voor in het mandje mee te brengen. Op die manier heb ik Sterre iets van thuis mee kunnen geven, tegen haar kunnen zeggen wat ik wilde zeggen en kunnen uitspreken dat ik ontzettend van haar hou en ze altijd in mijn hart zal blijven. Dat was erg fijn en voelde op een bepaalde manier bevrijdend.


Het allerdierbaarste moment voor mij zit absoluut ook in dit afscheidsritueel: ik heb haar uit haar bakje met water mogen halen, afdrogen, aankleden en in het mandje (haar bedje) mogen leggen. Het allerliefste wat een moeder wil is zorgen voor haar kindje en in die – simpele – handelingen heb ik al mijn liefde voor haar kunnen stoppen en vrij kunnen laten. Jij hebt zo enorm goed aangevoeld en ingeschat dat ik dat nodig had.


De crematie vond een paar dagen na het afscheidsritueel plaats. Bij aankomst in het crematorium had ik het erg moeilijk; ik realiseerde me dat dit echt het definitieve afscheid zou zijn. Ook hier had jij weer een mooi ritueel bedacht dat houvast gaf. Er was een momentje voor iedereen om even persoonlijk bij het mandje stil te staan en afscheid te nemen en daarna gingen we naar buiten om ballonnen op te laten. Terwijl we dat deden werd het mandje met Sterre meegenomen door de medewerker van het crematorium. Ik heb nog een laatste keer naar haar kunnen zwaaien en daarna gingen de ballonnen de lucht in. Dat was het moment dat Sterre naar de hemel vloog en echt een sterretje werd. Samen met haar zusje kijken we nu regelmatig naar de sterren aan de hemel en proberen dan te zien welke ster onze lieve kleine Sterre is. Ook de mooie sterrenhemel-ombouw die Mirjam en jij samen met Sterre’s zusje gemaakt hebben heeft nog altijd een mooie plaatsje in huis en dient als een soort van altaartje.


Een aantal weken na de crematie hebben we de as met z’n drietjes bij het crematorium opgehaald. Dat voelde ook weer fijn, alsof Sterre thuiskwam. We hebben een mooi (stervormig) urntje uitgezocht en ik heb een ring laten maken waar een klein beetje as en een klein beetje moedermelk in verwerkt is. Op die manier draag ik Sterre altijd heel dicht bij me. Verder hebben we heel veel dierbare foto’s die ik op het moment nog aan het verwerken ben in een foto-herinneringen-boek.


Het afscheid is inmiddels al weer een aantal maanden geleden. Het verlies van Sterre blijft pijnlijk en zullen we ons hele leven met ons mee dragen. Maar met het mooie afscheid heb jij ons een begin gegeven om daar mee te leren leven. Je voelde perfect aan wat we nodig hadden, wat bij ons paste of hoe we het het liefst wilden. Er waren maar een paar woorden nodig en je begreep wat we bedoelden. Je hebt praktisch heel veel dingen geregeld precies zoals (of zelfs beter dan) wij het zelf gedaan zouden hebben. Door jouw warme en begripvolle begeleiding en het mooie, liefdevolle en respectvolle afscheid dat je zo helemaal in onze stijl hebt vormgegeven, hebben we naast het verdriet ook veel mooie en dierbare herinneringen. Daar ben ik jou, en Mirjam en de andere lieve mensen die hier een bijdrage aan geleverd hebben, ontzettend dankbaar voor!


Liefs, de trotse mama van Sterre.

(De tekst op het kaartje bovenaan in het artikel is uit het boekje Nog een allerlaatste kusje

van Marianne Busser en Ron Schröder)

Juli 2018

Met de familie van Groningen het gesprek gevoerd in Maastricht en gesproken op het afscheid in Utrecht. Het was een eer om dit voor hen te mogen doen. Cees was een ware wijnkenner en verzamelaar. Een waar compliment om als dank een fles uit zijn eigen kelder te mogen ontvangen.

februari 2018

Lieve Jet, Wij willen je nogmaals bedanken voor de mooie dienst die we met jou samen hebben mogen doen voor mijn vader. We hebben heel veel steun aan jou gehad en kijken met een goed gevoel terug op deze mooie dienst.


Gerrie Janssen, ook namens mijn moeder en de rest van de familie.

februari 2018

Lieve Jet,

Manon en ik hadden het net weer over jouw bijdrage aan de uitvaart van mijn moeder. Onvoorstelbaar hoe betekenisvol je daarin voor ons bent geweest.

Jouw combinatie van fijngevoeligheid en doortastendheid; net wat wij op dat moment zo enorm goed konden gebruiken. Je hebt onze behoefte enorm goed aangevoeld en ingevuld. Je hebt meer voor ons gerealiseerd dan wij vooraf konden vermoeden.

Heel veel dank daarvoor. Mede namens mijn vader en andere familieleden.


Jac. Giesen Heerlen/Den Bosch

december 2017

OM IEDEREEN TOT TROOST TE ZIJN...


Ze zeggen:

Dat de tijd alle wonden heelt

Maar waarom voel ik dan na al die tijd nog zoveel leed...


Ze zeggen:

Het wordt tijd dat je weer leert leven

Maar is verdriet hebben dan zo verkeerd...


Ze zeggen:

Dat het wel zal wennen, dat het overgaat

Ze weten niet dat ik nog vaak tegen je praat...


Ze zeggen:

Dat de zon toch altijd weer zal gaan schijnen

Maar niet, dat de pijn nooit zal verdwijnen...


Ze zeggen, ze zeggen...


Maar ze weten niet

Hoeveel pijn het doet, als je een stukje van jezelf verliest...


(Schrijver onbekend / geplaatst door Jet / aangepast naar eigen inzicht)

Beste Jet,

Jo is bijna 3 weken geleden overleden. Het voelt zo onwerkelijk om niet meer naar Jo te gaan. Gelukkig heb ik veel bezoek gehad en daarbij werden natuurlijk herinneringen aan Jo opgehaald.


De dagen voor de uitvaart heb ik samen met familie en vrienden veel contact met je gehad bij mij thuis. We vonden je rustige benadering en mooie stem heel aangenaam. De uitvaart werd in die dagen tot in de puntjes voorbereid.


De dienst was sereen, dank voor je ingetogen woorden. Je gevoel voor humor kon ik waarderen; jouw idee om iedereen bij het verlaten van de aula een bonbon te geven omdat Jo unne snuiker was, was origineel. Ook refereerde je aan de "vette bas", een hilarische uitspraak van Jo tijdens een concert. Jet, nogmaals bedankt voor de verzorgde dienst met verdriet en humor.


Het was TOP. Groeten van Marga Lempens, familie en vrienden.

oktober 2017

Beste Jet,


Woorden schieten tekort. Wat ben jij toch een bijzonder mens.

Wat was het mooi, wat was het prachtig.

Jet hartelijk bedankt hoe je de uitvaart van mijn man/ vader/ schoonvader/ opa hebt vorm gegeven.

Met zoveel warmte en met zoveel passie.

Jet een dikke knuffel van Marianne en Michel (Namens de Fam. van Beek)


Met vriendelijke groet,


Fam. van Beek

Ria, Michel, Marianne, Petra, Peggy, Nathalie, Bjorn

juli 2017

Afscheid nemen van iemand die je dierbaar is, is heel erg moeilijk. Leeftijd doet er niet toe. Wat iemand voor je heeft betekend daar gaat het om. Hoe fijn en waardevol is het als je op die moeilijke momenten de hulp en steun hebt van iemand die aanvoelt wat je bedoelt, wat je wil zeggen, hoe je het graag wil. Iemand die je verdriet begrijpt! Lieve Jet, de afscheidsdienst was zeer persoonlijk. Het was alsof onze tante het zelf hadden mogen aangeven. Jet jij haalt het beste uit mensen. Wat zijn wij blij dat wij dit samen met jou hebben mogen beleven.


Conny en Ton Beenders- van Dooren

Juli 2017

Lieve Mireille, lieve Jet,


Heel erg bedankt voor alle moeite die jullie hebben gedaan.


Dankzij jullie hebben we mijn moeder een waardig afscheid kunnen geven, een afscheid wat ze verdiende.


Ik weet zeker dat ze met een lach en een traan heeft toegekeken. Ze is en was een hele bijzondere vrouw, heel mooi, van binnen en van buiten.


Ik vond t heel bijzonder dat we alles hebben kunnen doen zoals we dat graag wilden. En ik ben ervan overtuigd dat mijn moeder het niet anders gewild had.


Bedankt voor alles lieve dames !!


Groetjes Rianne

Juni 2017

Beste Jet,


het is alweer langer dan een week geleden, de uitvaart van mijn moeder.

We hebben een heel goed gevoel eraan over gehouden. De sfeer deed naar onze mening volop recht aan de persoon die onze moeder was en de gevoelens die wij voor haar hebben.


Ik heb je wel even bedankt, maar wil dit graag nogmaals expliciet doen. Je was een grote steun voor ons, meer dan je misschien zelf hebt ervaren. Je rustige inbreng, gevoel voor de sfeer en voor ons, en je warmte hielpen enorm en droegen bij aan het waardige afscheid van onze moeder. Nogmaals heel erg bedankt dat jij dit geweldige werk wilt doen.


hartelijke groet, Yvonne

Mei 2017

Het allerbelangrijkste voor mij is dat mensen het afscheid krijgen wat ze in gedachten hebben. Daarom besteed ik zoveel mogelijk tijd en aandacht aan degene die gaat overlijden en/of aan de nabestaanden. Hierdoor ben ik wel eens wat laat met mijn site bijwerken, dat heeft voor mij iets minder prioriteit. Excuses. Maar hierboven leest u weer een aantal mooie reacties die zijn binnen gekomen en waarvoor ik erg dankbaar ben. Dankjewel!

Jet

Sommige mensen blijven me heel lang bij. Zo ook Jacqueline en haar dochters Doreen en Iris. Het is al weer twee jaar geleden dat jacqueline haar man Sjaak verloor. Toch hebben we nog regelmatig contact via facebook of een mailtje. Als spreker tijdens het afscheid droeg ik op het einde van de dienst onderstaand gedicht voor. Het heeft nu - twee jaar later - nog niets aan kracht verloren. Jacqueline, ik denk nog vaak aan je.

Je kunt tranen storten, omdat Sjaak is heengegaan

Of je kunt glimlachten, omdat hij heeft geleefd

Je kunt je ogen sluiten en wensen dat hij terug zal komen

Of je kunt je ogen openen en zien wat hij heeft nagelaten

Je hart kan leeg zijn omdat je hem niet kunt zien

Of je kunt vervuld zijn van de liefde die je deelde

Je kunt je rug toekeren naar morgen en in het gisteren blijven leven

Of je kunt gelukkig zijn met morgen, juist vanwege gisteren

Je kunt aan hem denken en vooral aan het feit dat hij weg is

Je kunt huilen en je afsluiten, leeg zijn, je omdraaien en weggaan

Of je kunt doen wat hij zou hebben gewild:

Glimlach, zorg voor elkaar, heb lief en ga verder.

------------------------------------------------------

Hierboven een ontzettend lieve kaart van Maurice en Chantal, Severine en Tim. Ik had de eer te mogen spreken op het afscheid van hun moeder. Moeder had veel meegemaakt en het was erg belangrijk voor de kinderen dat moeder een respectvolle en trotse uitvaart kreeg. Dat is gelukt. Maurice en Severine wisten zoveel mooie dingen te vertellen over hun moeder, dat het een passend en mooi afscheid is geworden. Ook kleindochter Zoë leverde een mooie bijdrage. Complimenten voor dit gezin!


Jet

(april 2017)

Beste Jet,

Via deze weg wil ik je namens de hele familie bedanken voor de prachtige afscheidsdienst van onze vader en opa.

Alles was perfect geregeld en was nog mooier dan we van te voren konden wensen. De teksten waren prachtig en schetste een beeld van pap zoals hij voor ons was geweest. De cd is een geweldig aandenken.

Zojuist nog samen terug gekeken en het geeft onze wederom een goed gevoel.


Verrassend voor ons was het applaus en staande ovatie aan het einde van de dienst. Kippenvel moment.


Dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt en bewonderenswaardig hoe je dit op basis van één avond in elkaar hebt gestoken en met hoeveel warmte een aandacht je dit gedaan hebt.